lördag 24 oktober 2009

Pigg, pirrig och premiärpepp!

Åh, jag har varit så pigg, lycklig och pepp hela dagen idag! Vi hade genrep med spexet i kväll, jag var tokpepp innan och är jättenöjd nu efteråt! Pappa och Ann var där och tittade eftersom de är sponsorer men har förhinder att gå på någon av de ordinarie föreställningarna. De var den enda externa publiken vi hade idag, men det var kul ändå. Jag hann bara prata med dem lite kort i pausen, men det var trevligt att träffa dem och de verkade uppskatta spexet. :) I morgon smäller det på riktigt, då är det premiär! Och då måste alla komma och titta! Biljetter kan bokas här eller köpas på universitetet, Akademibokhandeln eller i Forumteaterns entré en timme före föreställning.

Nu har jag ätit en jättesen middag bestående av pasta med kyckling, soltorkade tomater, pinjenötter och färska basilikablad. Det var gott med lite icke-skräpmat mitt i spexperioden. Nu varvar jag ner med grönt te och lyssnar på Rajaton på Spotify. Nej, jag får aldrig nog av a cappellasång, varken att sjunga eller lyssna. :)

Jag ser så otroligt mycket fram emot morgondagen. Att få känna premiärnerverna på riktigt. Att för första gången få göra allting inför "äkta" publik. Att bara få ge järnet och rocka fett med min underbara kör som är så fantastiskt duktiga. Att äntligen liksom skörda frukten av allt vi planerat och övat till så länge. Att efteråt klä upp sig toksnyggt efter att ha fått bort sitt feta teatersmink, gå på sittning och fira en lyckad premiär tillsammans med underbara spexare. Fest hela natten. Gyckel. Humor, kramar, dans och spontan stämsång. Komma hem efter att söndagen börjat gry och vara så genomslut, övertrött och överlycklig som man bara kan vara efter en riktig spexfest. Och dagen därpå bara vara slö, go och lycklig i gårdagens dyningar. Ladda inför nästa föreställning.

Jag vill ha premiär nu. :)

Stora spexkramar till er alla!

fredag 9 oktober 2009

Systervisit

Söta syster är här. Vi har druckit te och ätit lingonkaka och lagat god kikärtsgryta till middag. Och druckit lyxig varm choklad uppkurade i vardagsrumssoffan med tända värmeljus i rummet på äkta höstmysmanér. Och tittat på gammal spexfilm. Och haft lite allmän kvalitetstid med varandra. Nu sover syster i extrasängen ute i vardagsrummet. Och jag sitter i mitt sovrum och nattsuddar, kvällspigg som jag alltid har varit.

Systrar är bra. Jag har bara en, men jag är så glad för henne.

I morgon blir det körrep någonstans. Sen i helgen är det rephelg med spexet. Yay! Det blir nog bra det. Alltid lika trevligt att bo på forum, vistas så nära alla andra grupper och se hur spexet långsamt tar form. :)

onsdag 7 oktober 2009

Maskerader, möten och marodörhumör

Igår var det KogVets höstmöte med efterföljande crossover-sittning. Det var jättekul att se alla, för alla gick verkligen in för att klä sig som det motsatta könet! Jag hade lånat Nisses fina kostym och sminkat dit ett skägg á la Arthur-riddare och blev riktigt nöjd med min utstyrsel, faktiskt. Sen blev det ännu roligare när jag kom till festen och såg att alla andra hade varit lika ambitiösa. Vissa kände man knappt igen. Några tjejer hade klätt och sminkat sig som KISS, det var lite originellt! Annorlunda och kreativt, men ändå enligt temat. Och Tomas var en så söt flicka att man nästan blev avundsjuk... :)

I kväll är det produktionsmöte hos Erik och Jill kl 20. Jag har haft en ganska soft dag och inte gjort så mycket alls. Det var nog bra det. Konstigt nog har jag varit så väldigt lättirriterad och lättstressad de senaste dagarna. Jag vet inte varför, för jag har egentligen inget att vara stressad över. Det är lugnt i skolan just nu, och jag tycker mig ligga någorlunda i fas med det jag gör i spexet, men ändå har jag varit irriterad och kort i tonen mot folk. Inte bra. Hoppas att jag bara har PMS eller något, då går det i alla fall över... I morgon får jag i alla fall systerbesök, det ska bli mysigt! Det kommer nog att göra mig gladare.

Nu tänker jag nog sätta mig och pyssla med min klänning innan det är dags att dra iväg på möte. Jag håller på och syr in en av mina finare klänningar i hopp om att den ska sitta uppe utan axelband. Det blir nog fint!

måndag 5 oktober 2009

Yes!

På körrepet idag kunde jag sjunga igen! Låt oss hoppas att det håller i sig! Nu börjar jag bli lite öm igen (satt och sjöng för mig själv nu på kvällen), men det är förhoppningsvis bara ovana. Jag tog mig ju igenom ett tvåtimmars körrep utan problem i alla fall! Nu håller jag käften resten av kvällen och under morgondagen så får det repa sig.

I morgon är det KogVets höstmöte och sittning med crossover-tema. Jag har lånat en kostym av Nisse och kommer bli en stilig herre. :)

Kram!

fredag 2 oktober 2009

Halsstarrig halsåkomma

Ledsen, ledsen... :'( Jag har fått ont i halsen på nytt. Sådär så att det känns som om det är en ny förkylning på gång precis när jag börjat återfå rösten efter den gamla. Om min hals inte tillåter mig att sjunga vackert med spexet på vår premiär om tre veckor, hoppas jag verkligen att det har något gott med sig. Typ som att jag råkar ut för något ashäftigt, oväntat, positivt som kommer att förändra min framtid avsevärt och göra mig jätteglad och som jag skulle ha missat om jag stått på scen just då. Men jag vet inte vad det skulle kunna vara... och tyvärr har jag lärt mig att världen oftast inte fungerar så.

Jag är inte orolig för kören. Vi har ju fyra andra jätteduktiga sångare som i värsta fall klarar sig utan mig. Det enda som kommer att hända är att det saknas en stämma i vissa låtar, men det är inte hela världen. Jag är mest ledsen för att min egen kropp håller på att ta ifrån mig något som jag sett fram emot i ett halvår, eller egentligen längre.

Nåja, än finns det hopp. Jag gör vad jag kan. Jag behövde bara få klaga lite. Och snälla ni, ge mig en mysig e-kram och några tröstande ord... 0:-/ Jag behöver det just nu.