tisdag 28 april 2009

Hur man gör en fusk-kaffedryck

Idag när jag bryggde kaffe fick jag lust att leka lite. Jag hällde upp kaffet i en kopp som vanligt. Sen tog jag fram mjölkpaketet och skakade det allt vad jag hade tills mjölken blev alldeles krämig och skummig. (OBS! Gör inte detta hemma om mjölkpaketet är öppnat och ej återförslutningsbart om du inte är extra sugen på att städa. ;p Mitt hade skruvkork.) Sen hällde jag den skummade mjölken i kaffet, toppade med lite kanel och voila! Någon slags kaffedryck som såg festlig ut. Jag törs inte säga vad den heter då jag vet att utbudet av kaffedrycker är gigantiskt och innefattar fina rituella regler för hur de ska tillredas som är långt bortom min kännedom. Men går man efter smak och utseende med mina grova mått mätt, blev det någonstans åt latte/cappuccino-hållet. Gott var det i alla fall. :)

söndag 26 april 2009

Flytande flyt

I morse blev jag uppringd av en smått stressad arbetsgivare och fick frågan om jag kunde jobba på eftermiddagen idag eftersom ordinarie personal plötsligt blivit sjuk. Egentligen hade jag två spexmöten (först kör- och därefter manusmöte) inbokade inom det avsedda tidsintervallet, så jag svarade att det ser ut lite sådär. Men det fanns ingen annan som kunde komma, så jag tog snällt över passet och gav manusgruppen ledigt idag. Jag ångrar mig inte. Det blev en riktigt bra arbetsdag, faktiskt. Det här måste vara min absoluta debut i att känna mig oumbärlig på en arbetsplats. Det är fint det. :)

Efter jobbet har jag hunnit med att stämma av lite kör-relaterade saker med Pär och lite manusrelaterade saker med Joje på telefon. Bra bra. Nu håller jag på och försöker läsa delegeringspapper. I morgon har jag föreläsning från 10 till 12 och på kvällen ska jag gå bredvid igen.

På tal om inget särskilt: kan inte någon av er som läser detta säga något väldigt rörande/vemodigt/sentimentalt så att jag kan få gråta lite? Jag har nämligen känt mig lite konstig sedan jag skrev blogginlägget häromdagen (frågeformuläret) och konstaterade att jag inte kan minnas när jag senast grät. Det är ovanligt när det gäller mig. Jag är liksom en lättrörd lipsill, men ändå var det evigheter sedan jag hade anledning att fälla några tårar. Det är konstigt! Det är i och för sig ett gott tecken, eftersom det måste betyda att jag har haft flyt på sistone och att ingenting sorgligt har hänt, men samtidigt känner jag mig... ja, jag vet inte... känslokall eller avtrubbad på något sätt, som om jag inte riktigt känner att jag lever, som om jag tar allt för givet och som om det inte kan fortsätta att vara såhär bra. Det är ju inte egentligen så att jag vill att något dåligt ska hända i mitt liv, jag vill bara få igång lite känslor utan att något går dåligt. Typ som att läsa en sorglig bok. Eller ta ett sentimentalt avsked av någon som ska resa bort en lite längre period och bara göra roliga saker, men ändå vara ifrån mig. Eller att någon ger mig en riktigt rörande komplimang som jag inte vet om den är ärlig eller ej. Eller jag vet inte. :) Jag är nog bara konstig. Är det normalt att känna såhär?

Kram på er! Nu ska jag lägga mig på spikmattan en stund innan jag somnar, tror jag.

lördag 25 april 2009

Det känns så bra

Idag har jag haft lite av en lyxdag, en sådan där onyttig och fin dag utan krav och med extra guldkant på tillvaron. Det började med en lång sovmorgon och en lugn förmiddag. Eftermiddagen ägnades åt födelsedagstårta hos Pär följt av middag från Stångebro gatukök med några söta spexare. Sedan stannade jag och Andreas en stund på Santinis och bara pratade strunt. Jag beställde en latte med sojamjölk. Det var verkligen lyx, tycker jag. Dricka latte på en uteservering känns som något man bara gör om man är rik, det är i alla fall inget man brukar unna sig om man heter Malin, lever på sparpengar och behöver gå runt på 4100 kr i månaden. Äter ute gör jag som regel inte heller. Men dag har jag gjort både och, jag tyckte jag att jag kunde vara värd det. Jag har ju varit lite duktig och jobbat en del de senaste veckorna (lönen för det kommer ju så småningom) plus att jag överlag har varit väldigt duktig på att spara pengar i år. Och vet ni vad? Till råga på allt var det vackert väder idag. Till och med när det mörknade var det som en sommarkväll. Idag var en såndär dag som man kan leva på ett tag.

Vet ni vad som mer är bra? Att det faktiskt börjar kännas som om jag har ett jobb. Jag har gått bredvid kanske 2-3 dagar i veckan de senaste veckorna och i torsdags jobbade jag mitt första pass själv. Jag har även ett "bredvid"-pass och tre "riktiga" pass bokade i veckan som kommer. På något sätt vore det lite konstigt om jag blev nekad mer jobb nu när de har kommit så här långt i att lära upp mig och alla verkar tycka att det går hyfsat bra för mig. Jag vet att de behöver vikarier i sommar och lite valuta vill de väl ha för de resurser de lagt ner på att introducera mig, kan man tycka. Och om inte, så har jag ändå åtminstone tjänat lite pengar på det jag gjort hittills - bättre än inget. Det känns tokigt bra att jag faktiskt har lyckats få något slags jobb trots finanskris och avsaknad utbildning! Jag som inte trodde att jag kunde få ett jobb överhuvudtaget... Personlig assistent är dessutom ett yrke som jag hittills har upplevt som roligt och givande. Det är inte särskilt stressigt heller, i jämförelse med andra jobb jag provat på, och alla kollegor jag har träffat är snälla och trevliga (det måste man nog vara i ett sådant yrke...). Det är inte så att jag skulle vilja hoppa av KogVet och satsa på en livslång karriär som personlig assistent, men det vore trevligt att kunna ha det som extrajobb och sommarjobb tills jag är klar med min utbildning. Bättre än väldigt mycket annat! Så ska jag jobba en vecka på Gothia Cup i sommar också. Spännande! Det är nog helt annorlunda...

I morgon har vi körmöte och manusmöte. Undrar om jag ska försöka få något mer gjort. Läsa kursbok, kanske? Eller laga mat? Vi får se.

onsdag 22 april 2009

Förlåt...

... men det är ju bättre att jag gör det här än på Facebook, så att jag inte spammar folks News feed, eller hur? :)

Lovar du att vara ärlig? Det beror på vad ni frågar...

Du heter: Förhoppningsvis ett namn.

Smeknamn: Malutt och Mimmi har väl förekommit, men det är mest syrran och mamma som använder dem.

Låt som när du är ledsen sörjer till? Om det är krossade hjärtan funkar All of me som finns i en av mina Vispop-böcker, alltid framförd av mig själv och mitt piano.

Beroende av: Kramar, spex och te.

Vad behöver du mest just nu: Lite tur och skicklighet inför morgondagen.

Vad tror folk om dig? Många har förr trott att jag är mycket ambitiös och duktig i skolan, men jag tror inte att folk tror det längre. Av någon anledning brukar folk tro att jag saknar körkort. Vissa tror att jag är religiös när de får veta att jag inte dricker alkohol. Och just det, en klassiker är att folk brukar tro att jag har en massa flashiga sexfantasier och syndiga hemligheter bakom min annars oskuldsfulla yta. Varför vet jag inte.

Stämmer det? Jag är inte alls lika ambitiös/duktig som folk tror/har trott, men är det något jag har gett mig den på att klara så gör jag det oftast. Körkort har jag haft sedan 2005 även om jag inte använder det så ofta. Religiös ska jag inte påstå att jag är, det är i alla fall inte därför jag inte dricker. Det där med sexhemligheterna låter jag vara osagt, folk kan ju gott få tro att jag lever ett mer intressant liv än jag egentligen gör... ;)

Vad får du oftast komplimanger för? Mina naglar. Och ibland min sång, om folk inte är alltför übermusikaliska.

Vad säger du för att imponera på någon? Jag säger aldrig något för att imponera på någon. De får bli impade självmant om de vill. :)

Hur imponerar man på dig? Man är väldigt bra på nåt som jag tycker är intressant? Eller väldigt rolig? Det finns mycket man kan bli imponerad av.

Brukar du skratta för dig själv? Ja, och oftast orkar jag inte förklara vad jag skrattar åt. :)

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Tack!"

Var bor du? I en mysig lägenhet.

Trivs du där? O ja.

Äger du några converse? Nej. Skulle det säga något särskilt om mig om jag ägde ett par?

Sprit, cider, vin eller öl? Finns det inget alkoholfritt alternativ? Vatten går bra.

Vad har du för mobil? Samsung.

Nästa mål i ditt liv: Få jobba en del nu och i sommar, klara kurser nog för att få CSN i höst och få tillbaka lite studiemotivation. Ungefär. OCH göra ett tokbra spex! Oj, det bidde inte bara ett mål.

Hur svarar du i mobilen? "Ja, det är Malin"

Vem ringde du senast? Vet inte. Mamma kanske? Eller det var nog hon som ringde mig, när jag tänker efter.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen? Om vi antar att det var mamma så sa hon att hon var på väg till mig. För hon var och hälsade på tidigare idag.

Antal timmar sömn inatt: Ganska många just i natt, eftersom jag var ledig idag.

Sov du ensam? Det gör man väl aldrig? Lille John Blund dyker väl upp varje natt och ser till att man somnar och drömmer och sånt? Eller har jag missuppfattat världen helt?

Brukar du komma i tid? Beror lite på vart jag ska.

När mår du bra? När jag sjunger, umgås med vänner, ritar, leker med ord... eller när jag känner att jag är bra på något.

När blev du fotad senast? Minns inte.

Hur känner du dig nu? Ganska vanlig.

Vanligaste färg på dina kläder: Vet inte. Varierar.

Vad tycker du om fötter? Bra att ha.

Vad saknar du? Motivation att ta tag i vissa saker, som t.ex. gamla kurser.

Favorit dryck på morgonen: Te.

När brukar du oftast gå och lägga dig? Sent, ofta efter midnatt även om jag ska upp på morgonen.

Är du blyg? Lagom.

Sysslar du med någon idrott? Nej, jag vet att jag borde. Men jag cyklar när jag ska någonstans iaf.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Tveksamt, jag har aldrig varit med om det.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag? Sjunga en massa och se hur det kändes att vara bas eller tenor.

Är du nöjd med ditt liv? Vilken svår och allmän fråga. Mycket är jag nöjd med i alla fall.

Vad är det värsta du vet? Att blir kittlad? Nej, jag vet inte.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Har aldrig gjort någon sammanställning, men förhoppningsvis inte mer än några hundralappar utöver de vanliga räkningarna.

Vad längtar du till? Spexet i höst. Att få se sitt manus framföras och att få stå på scen och leka körsångerska!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja. <3

Vad är det finaste du fått? Oj, vad svårt...

Om fem månader: Är det augusti.

Om ett år: Är det 2010. Ska jag veta vad jag gör då?

Du samlar på: Osynliga monster som kryper in under trösklarna och skyddar min lägenhet från inbrottstjuvar.

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Mamma eller pappa oftast. Eller

Har du strumpor på dig nu? Ja.

Är det okej att gråta? Vilken dum fråga, det är klart man måste få gråta.

När grät du senast? Åfan, jag minns inte. Jag måste ha haft en bra period på sistone. Eller bara blivit känslokall. Jag får ta och tänka på något riktigt vemodigt/sentimentalt snart, så att det ordnar sig.

Bär du glasögon eller linser? Ja, glasögon.

Har du piercing? Nej.

Vill du gifta dig? Inte idag i alla fall.

Vill du ha barn? Först kanske jag bör hitta någon att skaffa dem med?

Är du bra på att laga mat? Haha, nej.

Är du flygrädd? Nej.

Hur vig är du? Inte som ett kylskåp men inte som en gummidocka heller. jag kan t.ex. nudda marken när jag böjer mig fram med raka ben, men inte gå ner i split eller spagat.

Vilken är din favoritglass? Mjukglass, hallonsorbet eller något chokladaktigt, tror jag, beroende på humör.

Tror du på ett liv efter döden? Jag utesluter i alla fall inte möjligheten att det kan finnas.

Bor dina föräldrar tillsammans? Nej.

Vilken ögonfärg har du? Grön.

Röker du? Nix, har aldrig tagit ett bloss på en cigarett, faktiskt.

Hur ofta tränar/motionerar du? Nästan aldrig...

Vad är det viktigaste i livet? Hjälp vilken fråga, den måste man ju tänka i flera dagar för att kunna svara på.

fredag 10 april 2009

Hans Hanssons halta höna hade hickla hockla hackla...

Jag var i Motala och hälsade på mammisen idag och åt lite påsklunch. Nu är jag tillbaka hemma eftersom det var tänkt att jag skulle på påskmiddag hos Nisse också, men jag känner mig så pass förkyld nu att jag fick skippa middagen i alla fall. :/ Jag har haft några jobbiga hostattacker idag och det är dåligt om det händer när man är bland folk. Dessutom är det kanske vettigast att jag undviker kontakt med katter när halsen och näsan redan känns lite sådär (Nisse har ju en såndär supersöt liten kattuschling hemma)... jag vet inte hur det är, men mitt sunda förnuft säger att allergi borde bli värre när man har nedsatt immunförsvar. Så så får det bli. Tråkigt, men bäst att ta det lugnt och försöka kurera sig. Jag hoppas att jag blir tillräckligt frisk för att kunna gå bredvid igen på tisdag och torsdag. Hur länge smittar en förkylning egentligen?

Men, man ska inte klaga, Vädret är ju fint och fåglarna sjunger sina vanliga gamla vårsånger utanför fönstret. Alltid samma trudelutter, alltid samma vårglädjekänsla får man av dem. Nu sitter jag i vardagsrummet och lyssnar med en stor kopp kamomillte framför mig.

Jag fick förresten en spikmatta i påskpresent av mamma. Trevligt! Nillis och August fick också en.

Smittfria cyberkramar
/Sopranen Smil, som nog snart skulle bli en kraxig andraalt om hon försökte sjunga idag.

torsdag 9 april 2009

Glad kiosk!

Precis när vi skulle dra igång manusmötet idag, ringde det på dörren. Jag trodde att det var en ytterligare manusmedlem som ringde på, men det var Hanna och Jonas, utklädda till påskkärringar! De var jättesöta! Jag hade inget godis, så jag fick ge dem varsin halv-misslyckad muffins i stället. I utbyte fick jag ett påskkort med hälsningen:

"Hare bra och en glad påsk men om din familj får ett påskägg så ät inte upp allt själv för då kan din bror börja skrika och slåss och din pappa också och då måste man gå i familjeterapi och den tanten luktar konstigt i munnen."

Lol. Holgerspexare är bra söta. Det där gjorde dagen!

Ett förkylningvirus verkar ha fått för sig att flytta in i min hals. Hoppas att det snart flyttar ut igen. Men i övrigt är allt mest bara bra. Jag ska fortsätta att gå bredvid som personlig assistent två gånger till i veckan som kommer. Det är bra det! Dessutom ligger vi i fas med manus. Det är fina grejer!