lördag 28 juni 2008

Hela campus för mig själv

Sitter i SU och lånar Internet. Här är det spöklikt öde,ska ni veta! Ändå låste jag skärmen av gammal vana när jag skulle gå ifrån datorn för att hämta utskrivna papper. Knas. :p

I torsdags och i fredags passade jag Sofie och Miros lilla söta vovve Rasmus. En störtskön typ, rund som en liten korv och nästan alltid glad. Jättemysigt att ha honom hemma, förutom att han inte lät mig sova så mycket... Men en natt är ju inte så farligt, och jag kan tänka mig att han var lite nervös av miljöombytet och så, kanske är han inte van att sova borta. Jag fick en ask med jättegoda chokladtryfflar av snälla husse och matte när de kom hem också. Syndigt gott! Tackar så hjärtligt! :) På eftermiddagen, strax innan Rasmus ble hämtad, kom mamma och Nillis på besök. Mysigt, det var ett tag sen man träffade dem! Vi lagade lunch och sen tog vi med oss vovven och gick och köpte glass på Bosses. På kvällen tog jag, liksom idag, en tur till univeritetet och lånade Internet. Kollade mejl, Holgersidan och allt viktigt, och hade en Facebookkonversation med Christer som resulterade i att jag senare på kvällen fick spontanbesök samt hjälp att att äta upp några tryfflar och dricka upp lite Rooibos-te. :)

Idag har jag haft en väldigt lugn dag, då jag bland annat har tvättat en maskin lakan och handdukar utan tvättmedel. Det blir lätt så när man är van vid självdoserande maskiner... Men imponerande nog blev det rent ändå! Jag kanske ska sluta använda tvättmedel. ;) Fast jag skulle gissa att det inte funkar lika bra om man tvättar i kallare temperaturer, nu tvättade jag i 60 grader.

Nä, nu ska jag ta och trampa hem från det ödsliga campusområdet och få lite mat i magen (seeeen kvällsmat... men idag blev alla måltider sena pga den långa sovmorgonen).

tisdag 17 juni 2008

Flyttyra, katter och spansk värme

Lite kort uppdatering av mitt liv:

Jag har nu flyttat till min nya mysiga tvåa i stan. Fortfarande ligger de flesta av mina ägodelar i kartonger, men lite har jag kommit i ordning, och jag trivs jättebra redan. Det känns verkligen som min lägenhet, den är så jag på nåt sätt.

Häromdagen var jag och hälsade på Fridas små nyfödda kattungar. Fyra små underbara randiga varelser, ännu små som möss fast lite mer kattlika. Och så blundar de och säger pip. Jag funderar faktiskt allvarligt på att köpa en av henne, men helt har jag inte bestämt mig än. Men jag kommer ibland på mig själv med att fundera på namn och på var i lägenheten jag skulle kunna ställa klättermöbler, samt att i olika situationer tänka på hur det skulle vara att ha en katt i huset. Hur det skulle vara att ha en söt liten lurventuss att längta hem till när man kommer från skolan, och hur det skulle vara om det tassade in en katt i vardagsrummet och hoppade upp i mitt knä nä jag sitter i soffan... Så lite sugen är jag nog allt. Fast jag måste tänka lite mer på praktiska saker först innan jag törs bestämma mig.

Just nu befinner jag mig för övrigt i Spanien, i pappas "sommarhus" i Nerja. Jag åkte hit idag tillsammans med Hanna, Sara, Erik, Kristin och Joel. Pappa och Ann var här innan. Vi åkte hemifrån i svinottan och kom fram i eftermiddags, men det känns redan som om vi varit här ett tag. Vi har redan hunnit käka paella på stranden, provbada havet och jag och Hanna har hunnit beställa en tid för dykning. (Yes, med tuber och hela köret! Det blir mitt fjärde dyk tror jag. Hanna har inte provat på det förut, men snart har hon också det. :)) Mysigt värre.

Kram på er!

fredag 6 juni 2008

Sommar, sommar och sol...

Hejsan, hoppsan vad längesen det var man skrev här! Jag skyller på AI:n och NolleP. Men nu är det sommar! Idag, i morgon och i övermorgon spelar vi in nollefilmen (sjukt roligt!) och sen får vi göra lite vad vi vill tills i augusti när det drar igång igen. Tänk att ett helt år på KogVet redan har gått! Jag försöker komma ihåg hur det var så här dags förra året. Tänk att jag nästan inte kände någon på KogVet då (förutom de fem-sju stycken som var med i Holgerspexet just då, såklart :)). Det är lite svårt att föreställa sig! Nu kommer typ halva min umgängeskrets från KogVet, känns det som. Den andra kommer från spexet. Grovt räknat. Sen har jag ju, icke att förglömma, några goa vänner kvar från gymnasiet som jag fortfarande träffar samt ett antal annat trevligt löst folk som jag bara råkat lära känna via andra vänner eller så. Hursomheslt, något positivt jag har upptäckt under detta året är att koggisar är min typ av folk. Alltså, de är ett skönt och socialt gäng där det är lätt att hitta vänner. För mig i alla fall. I:are är... ja, visserligen väldigt trevliga, men de flesta av dem är väldigt lika. Ambitiösa, målmedvetna och... ja, har en viss livsstil och ett visst sätt att vara. Och om man har personligheten som en typisk I:are är det nog jättetrevligt att gå I (förutsatt att man gillar ämnena också). Men har man inte det så passar man liksom inte in, man hänger inte med i samtalen. På KogVet är det mer mångfald skulle jag säga, typ "alla är konstiga på sitt sätt och alla accepterar det". Och trivs tillsammans. Me like. =)

Vad ska göras i sommar efter nollefilmsinspelningen då? Jo, det ska pluggas ifatt en del. Ibland händer det nämligen saker som gör att man inte orkar plugga på typ en månad och ibland engagerar man sig för mycket i saker som är roliga, så jag har en del kurser efter mig. Det som har högst prio är att jag ska göra klart TVÅ av dessa tre saker:

- Hela Forskningmetodik och statistik-kursen (salstenta i augusti)
- Nästan hela Kvalitativa forskningsmetoder-kursen (observationer, intervju samt hemtenta)
- Programmeringsdelen i Programmering och logik-kursen.

Två av dessa saker måste jag fixa eftersom det är spärrkrav. Sen kommer jag även att behöva göra om AI- tentan, men det är inte lika akut. Den tar vi om vi hinner... Men sen är det inget mer, såvida jag inte får komplettering på något av det jag har lämnat in som inte rättats ännu. Jo, jag har att göra. Men jag tror inte att allt det här är så farligt som det låter, enligt klasskompisarna skulle åtminstone Kvalitativa-kursen vara enkel. Och omöjligt är det inte. Kunde jag få VG i Fysik B på gymnasiet trots att jag hoppade in i kursen när de andra redan kommit fem kapitel fram och fastän att jag läste sammanlagt 200 poäng för mycket det året, så... Okej, det var ett snällt satt VG och jag mådde inte bra under tiden, men det gick. ;p You get my point. Eller kanske... Äsch, om man inte sommarjobbar borde man hinna ta igen två kurser, är vad jag menar egentligen. *Svammel*

Vad ska göras mer i sommar, då? Flyttas ska det göra! Jag får ju tillträde till nya lägenheten den 13 juni. Kul! Få en mysig liten två med lägre hyra än min nuvarande etta. Flytta dit mina möbler och mormors lilla köksbord. Och pianot som står hemma hos mamma! Tänk att äntligen kunna sitta och småklinka hemma. Lättare att öva på sångläxorna blir det också.

Den 17:e bär det iväg till Spanien tillsammans med barnen Rundcrantz och världens bästa Hanna. Det ska verkligen bli jättekul, jag har inte besökt vårt Spanienhus sedan jul och nyår -05. Jättekul att Hanna följer med också! Ska bli toktrevligt att få vistas på stranden, lilla fiket och i den mysiga stämningen bland alla små gator, butiker och uteserveringar i innerstaden tillsammans med någon som är så fantastiskt rolig att umgås med. Blir nog mycket skratt kan jag tro. :) Det vore förresten en idé att snart kolla upp detaljer inför resan, som exakt avgångstid och att styra upp hur och när vi skjutsar varandra till flygplatsen. Jag hade faktiskt en dröm om detta häromnatten. Jag drömde att jag var på väg mot flygplatsen för avfärd, dock skulle jag inte åka med Hanna och Rundcrantz-barnen utan i stället med mina gymnasietjejer samt en yngre bekant till familjen. Hursomheslt, jag hade inte koll på någonting i drömmen. Vi hade inga bilar, så vi fick gå till flygplatsen. Jag gick dessutom hemifrån på tok för sent, efter att ha tittat på klockan och konstaterat att "Shit, flyget går om en timme, vi borde vara vid incheckningen NU!". Så jag tog med mig min yngre bekanta och började springa i en hejdundrande fart mot flygplatsen, kom på på vägen att jag glömt en grej och fick springa hem och hämta den medan hon väntade. På tillbakavägen, vid ett skogsparti utanför en villa, sprang jag på gymnasietjejerna (som inte heller hade någon som helst koll ,det var ju jag som skulle ha det) och ropade med andan i halsen: "Vi måste springa, planet går jättesnart!!" Fy vad stressigt. Jag visste egentligen att vi inte hade en suck att hinna och var dömda att missa planet. Och att allt var mitt fel. Dessutom lyckades jag tappa bort mitt yngre sällskap efter att jag gått hem och hämtat grejer. Värst vad jag tappar bort ungar i drömmar! Jag ska nog inte skaffa barn... ;) Så småningom dubbelkollade jag i alla fall avgångstiden och konstaterade att planet gick en timme senare än jag trodde, vilket innebar att vi trots allt kunde hinna fram med lite tur.

Nu lägger jag av för idag. Dags att sova och ladda nollefilmsbatterierna.